Communicatiespecialist / Acteur/ Presentator

Maatschappij/Politiek

Osama bin Laden: Terrorist of Complot

11 september 2001 – 2 mei 2011

Na 11 september 2001 had ik sterk het gevoel dat de wereld zou veranderen. De percepties van mensen, instanties, regeringen en iedereen die behoort tot het menselijke ras zou veranderen. Ik weet nog heel goed dat ik 16 jaar was en als pizza bezorger werkte bij New York Pizza in Utrecht. Toen ik op die dinsdag aankwam op het werk vertelde iemand mij dat er een vliegtuig de Twin Towers in was gevlogen. Toen wij aandachtig aan het kijken waren zagen we live  nog een vliegtuig in de lucht recht op de andere Twin Tower neerdalen. Op dat moment had ik nog nooit van Afghanistan, de Twin Towers en van al Qaida gehoord. Ik wist wel wie het meest invloedrijkste en machtigste land ter wereld was op 11 september 2001, niemand meer en minder dan: ‘Amerika’.

En Amerika was geraakt, heel hard geraakt. Het leek net of een grote beer door een vogel in zijn oog werd geprikt en de beer aan het huilen was. Er werden verschrikkelijke beelden op TV vertoond. De aanslag werd al snel door Al Qaida opgeëist. Ik wist dat er de komende jaren onterecht een label geplakt zou worden op de miljoenen islamieten over de gehele wereld. Want de persoon in kwestie die de aanslag op eiste  had een islamitisch achtergrond, en laten wij eerlijk zijn voor velen was dat een rechtvaardiging om de aanslagen te associëren met de islam. Dit had werkelijk niets te maken met de Islam. Ik hield er wel heel veel vragen over in mijn hoofd: Hoe, waarom en wie. Ik wist dat de komende jaren zouden uitmonden in oorlogen, geen nieuwe grote wereldoorlog maar wel een oorlog in een bepaald gebied: het midden-oosten

Ik ben in 2008 in New York geweest en je kan het al raden: ik zou en moest een kijkje nemen bij Ground Zero. Ik geloofde mijn ogen niet.  Hoe konden 2 vliegtuigen het best bewaakte land ter  wereld zo midden in het hart raken?  Hoe is dit ooit gebeurd? Een ding is zeker: het is echt gebeurd en de gehele mensheid heeft het kunnen zien op TV. Maar als je heel goed nadenkt……. een land met zoveel kennis in ruimtevaart, zoveel defensie materiaal en zo veel macht….. het land dat een raket al op 500 km afstand kan uitschakelen is op 11 september 2001 niet in staat geweest om deze 2 laag vliegende vliegtuigen uit te schakelen…..hoe dan?

Even terug naar de realiteit: maandag 2 mei 2011, precies een week geleden las ik op www.nu.nl dat Osama bin Laden in Pakistan was doodgeschoten. Er gingen gelijk weer vragen door mijn hoofd heen. Waarom doodgeschoten ? Was hij bewapend? Had hij een bom bij zich? Nadat ik een achtergrondartikel had gelezen in de volkskrant werd mij al snel duidelijk dat het om een operatie ging waar Osama bin Laden niet levend maar dood uit moest komen. Er werd ook aangegeven door Barack Obama dat hij via islamitische rituelen is gewassen na zijn dood. Maar wat mij opviel is dat hij niet via islamitische rituelen is begraven ongeacht terrorist of niet. Hij is gewoon in zee gegooid, laten we heel eerlijk zijn Osama bin Laden wordt na 10 jaar gevonden, wordt doodgeschoten, gewassen en in 1.5 dag verdwijnt deze man in  zee. Jaren lang zijn er miljarden dollars geïnvesteerd om deze man te pakken er is op deze man geaasd en gejaagd en jaren lang was hij het gezicht van terrorisme. Elke regering had terrorisme hoog op de agenda staan. En deze man die daar de veroorzaker van is geweest, is binnen 1.5 dag verdwenen van de aardbodem.

Ik heb veel vraagtekens bij het proces hoe hij in zee is gegooid. In welke zee hebben zij hem gegooid? Bloot of met kleren? Hebben zij zijn tanden uitgetrokken en zijn vinger toppen afgesneden zodat hij niet meer geïdentificeerd kan worden? Het ging mij te snel, je zoekt 10 jaar lang naar wellicht de grootste terrorist van de wereld en dan ga je hem zomaar in zee gooien? Ik vind het heel erg jammer dat wij deze man niet kunnen bevragen waarom hij nou uiteindelijk het geen heeft gedaan waarvoor hij werd achterna gezeten? Afgelopen zaterdag was ik uitgenodigd bij de halve maan om te praten over 11 september 2001. Ik had het over onwetendheid van een bepaalde groep mensen, maar misschien zijn wij wel onwetend…..

Het hebben van een dubbele paspoort !!!!

Ik begrijp de hele commotie niet over het hebben van een dubbele paspoort. Tot enkele jaren geleden was dit geen kritiekpunt, totdat politici weer eens punten moesten scoren. Want zo gaat dat toch de laatste jaren in de Nederlandse Poltitiek; een oplossing hebben voor iets terwijl er geen probleem bestaat, en als je dan een probleem erbij zoekt heb je een ultiem punt namelijk; Er is nu wel een PROBLEEM en daarvoor is er natuurlijk ook een oplossing.

Zoals Alexander Pechtold het al aangaf in zijn betoog; Loyaliteit, Integriteit en identiteit hebben niks te maken met een dubbele paspoort !! Het gaat niet om een dubbele paspoort maar om de persoon kortom om de mens zelf !! Een man die gaat over de inhoud !!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *